סדנאות כתיבה למבוגרים ולנוער
ממטרות הסדנה –
.
להרשמה לסבב הקרוב (כולל כתיבה-תרפיה למבוגרים) לחצו כאן
לשאלות או תיאום סדנה – בוואטסאפ או ביצירת קשר:
[contact-form][contact-field label="שם" type="name" required="1" /][contact-field label="מייל" type="email" required="1" /][contact-field label="איזו סדנה ברצונכם להזמין?" type="textarea" required="1" /][/contact-form]
ניתן לקיים כאירוע חד-פעמי כחלק מההרצאה, גם למבוגרים או נוער בלבד וגם לקהל רב גילאי.
לשאלות או תיאום סדנה – בוואטסאפ או ביצירת קשר:
[contact-form][contact-field label="שם" type="name" required="1" /][contact-field label="מייל" type="email" required="1" /][contact-field label="איזו סדנה ברצונכם להזמין?" type="textarea" required="1" /][/contact-form]
מה זו סדנת "הקול הכותב"?
למה דווקא כתיבה חוויתית?
* הסדנה מתייחסת לכל כותב כגופו,
מתוך הבנה שהמחסומים שלו ביצירה באים מסיבות וקשיים שונים, ומתאימה לו באופן אישי תרגילים לאימון היצירתיות. יחד נחקור את המקור להשראה, ונפתח את סגנון הכתיבה הייחודי שלכם. הסדנה האישית, למשל, מותאמת לכל אחד במיוחד, עם תרגילים והדרכה שנבנים לכם בהתאמה, ושום סדנה אינה דומה לאחרת!
* ליאת רוטנר, מנחת הסדנה, חיברה בדרך זו את רבי המכר הגדולים ביותר שלה בגיל 14, ועוד עשרים ספרים עד כה.
הסופרת והמרצה ליאת רוטנר חושפת בסדנאות איך לימדה את עצמה בגיל שמונה לכתוב ספרים עבי כרס, במקביל לבעיות קשב והיפראקטיביות וללא הדרכה ועזרה חיצונית – כפי שגם אתם יכולים לכתוב. הספרים אמנם היו לרבי המכר הגדולים בארץ בהיותה ילדה אך היא לא השתתפה במכירות או קידמה אותם, אלא המשיכה פשוט לכתוב ולהתנהל כתלמידת תיכון, מתנדבת בשירות לאומי ומלצרית במסעדות – מנותקת לגמרי מעולם השיווק.
כיצד אם כן הצליחו כל כך, והמשיכו להצליח גם שנים לאחר מכן?
כי מעבר לכל נושא השיווק – היה זה בזכות החיבור העמוק בין הרגש והקול האישי של הכותב לבין הקוראים העובר דרך הסיפור, אשר יצר קהילה ותיקה ונאמנה שקשורה לספרים בפן הכי עמוק – וחוזרת לחפש אותם בכל פעם מחדש על המדפים, בנוסף לקוראים חדשים שמצטרפים.
ליאת רוטנר כיום מרצה לכתיבה באוניברסיטת בן גוריון לתואר שני ומעבירה עשרות סדנאות למבוגרים, לנוער ולילדים. הניסיון המקצועי ארוך השנים בכתיבה ובהנחייה גיבש טכניקת לימוד לכל הגילאים והמטרות עמן הגיעו המשתתפים.
בקבוצה:
מצד אחד: דיונים ושיתופים, תרגילי כתיבה מעשירים, לימוד כתיבה טכני, ומרחב מעודד להשראה ולמשמעת.
ומצד שני, שימוש בכלים מעולם הNLP והדמיון המודרך, חיבור לילד הפנימי שבתוכנו, היפתחות – כל אלה מייצרים חוויה גדולה בהרבה מכתיבה משותפת.
במפגש האישי:
זו הסדנה האפקטיבית ביותר שתוכלו לקחת כדי לכתוב את עצמכם. אלה שלוקחים את סדנאות הקול הכותב האישיות, מקבלים כל כך הרבה כלים אפקטיביים שמבחינה פרקטית הם לעתים כבר לא צריכים שום מפגש נוסף (!) כדי לכתוב לבדם את הספר עד הסוף. הם אכן חוזרים בעיקר בשביל הליווי וההעשרה וההתפתחות האישית, אך כבר מהתחלה הם מקבלים מאגר גדול של מידע ותובנות כדי לשקוע ביצירה בעצמם.
מעבר לכל סדנת כתיבה בעולם, שבה מתקנים באופן נקודתי בעיות בטקסט ועוברים על חוקי כתיבה סטדנרטיים – סדנת "הקול הכותב" תפורה לכם במדויק כך שכל אדם מקבל סדנה שונה, מותאמת עבורו ואינה "שיחזור" של תבניות שלמדו אחרים.
בשיחת אחד-על-אחד עם ליאת רוטנר, המטרה היא לזהות את המחסומים המיוחדים לכם, מדוע אתם נתקעים בעלילה, מה הסגנון המיטבי עבורכם, נקודות החוזק והחולשות שלכם, האם גיבור הסיפור מתאים לאופי שלכם ולמה שרציתם לספר, וגם – איפה זה מתיישב עם החיים האמיתיים שלכם? ואיך נוכל לנצלם כדי להבין וליצור יותר טוב, בכתיבה ובכלל?
המשתתפים יוצאים מהמפגש האישי עם תובנות מרגשות לגבי עצמם וכן עם דפים מלאים בחומר שנכתבו במיוחד רק עבורם ואיתם במהלך הסדנה. כללים, הסברים ותובנות שנועדו לאפשר להם לעבוד מעכשיו לבד אם ירצו.
לתיאום סדנה מיידי ניתן לשלוח וואטסאפ למספר 0525110802
– אז… למי הסדנה לא מתאימה?
למי שמחפש ללמוד שיווק ומכירה של מה שהוא כותב.
למי שמעוניין להתמקד בתהליך עשיית הכסף והפרסום.
למי שלא רוצה להיפתח, לשחרר רעיונות וחסמים שמונעים ממנו גוונים שונים של סיפור, ורוצה רק לתרגל את טכניקת הכתיבה שהוא כבר מכיר.
– למי הסדנה מתאימה?
למי שרוצה לכתוב סוף סוף את הסיפור שלו, הדמיוני או האמיתי, לגלות פינות נסתרות בלב וצדדים מפתיעים ומבריקים בצורת החשיבה שלו. ליצור מחדש עלילות מקובעות או תקועות, לבנות גיבור שיסחף את העלילה, להתאהב ביצירה, לבטא רגשות, להפתיע את עצמו, ולייצר את המסע או הדמות שהוא תמיד חלם עליהם.
לסיכום, סדנאות "הקול הכותב" שונות מלימוד כתיבה רגיל בכך שהן מתמקדות בכם, ישר לבטן. הן עושות שימוש בכלים מתוך עולם הNLP והדמיון המודרך, המשחק והדרמה-תרפיה, האמנות ועוד. רבים פונים אליי לסדנה לא כדי "להוציא ספר" אלא כדי לגלות עולם שלם בעצמם, אופטימי רגיש יצירתי ועוצמתי, אשר המילים המאולצות והמובנות של העולם הביקורתי שסיגלו כל השנים – חוסמות.
נושאי הקורס המורחב
פרוזה
- כתיבת דרמה ויומן.
- כתיבת פנטזיה וההבדל בין פנטזיה ריאליסטית, פנטזיה מודרנית ופנטזיה קלאסית.
- כתיבת סיפורי אימה ומתח.
- החיבור בין כותב לקורא.
- עיקרי ה"כתיבה החוויתית".
- דינמיקה מומלצת בין דמויות ראשיות.
- שלושת אבני היסוד הבסיסיות כשאנו ניגשים ליצור עלילה.
- חלוקה נכונה של עלילה, תוכנית עבודה.
- המרת רגשות, חוויות ותחושות אישיות לטקסט.
- משחק עם הזמנים: מושגים כמו דילוג, השהייה וכיווץ.
- משחק עם הגופים: ראשון, שלישי ואף שני.
- הימנעות מטעויות קלאסיות של כותבים.
- שבירת מחסומי כתיבה, מנטליים, עלילתיים וגם רגשיים.
- רכישת נקודות מבט נכונה ו"איזון סיפורי".
- עבודה על סיפורי רקע, עלילות משנה, זיכרונות וסיפורים פנימיים.
- קומיקס
טור ובלוג
נגלה איך להביע את עמדתנו באופן שהקורא יזדהה. כיצד "תופסים" את ההתנגדות שלו בזמן הקריאה ו"עונים" עליה מבעוד מועד. איך משתמשים בהומור כדי ליצור פתיחות לעמדתנו. איך להימנע משימוש במילים סובייקטיביות. איך "להישמע צודק". איך ליצור לקורא אשליה שאנחנו בצד שלו. איך ליצור לקורא אשליה שהבעיה שלו היא בעייתנו ולהפך. איך להפוך את נושא הבעיה האישית שלנו לצרת הכלל, ועוד.
העצמה אישית ואימון עצמי לחיים
דרך טכניקות מתוך הכתיבהתרפיה, הNLP, הדימיון המודרך, המשחק והשחרור בכתיבה – נגלה את הקשר המופלא שבין אני לבין הגיבור בסיפור שלי. נרגיע את הביקורת העצמית ולתת ליד לרוץ על הנייר. מה ההבדל בין "הקול העורך" ל"קול הכותב". שימוש בזיכרון מול הווה. שימוש בתמונות. מסע דרך כתיבה אינטואיטיבית. כניסה לנעליים של דמות נגדית לנו, כתיבה על פי רגש, על פי חוויה ועל פי צילום, דימיון מודרך, שבירת מחסומים, שינוי מציאות וכתיבה-תרפיה. איך כותבים ספרים שקוראים אנשים? איך יוצרים דמויות שלא רק הקורא יוכל להזדהות איתן, אלא גם אנחנו נעבור ריפוי עצמי באמצעותן?
כתיבה חוויתית
מהי כתיבה חוויתית?
זוהי תפיסה ששמה את החיבור האישי של הכותב עם גיבורו, עם סיפורו – בראש סדר העדיפויות.
אנחנו בעידן שרגילים שכל מה שנכתב מתפרסם מיד: סמס, טוקבק, פוסט, ציוץ. אנו שרויים מדי במחשבה של "איך אני נראה?", "כמה לייקים אני אקבל?", "כמה צפיות?", "איך יגיבו?" ומשום כך, נפגעת יכולת הכתיבה המשוחררת שלנו, והרעיונות הטובים ביותר שלנו – נעולים. המחשבה עסוקה יותר מדי בחוויה החיצונית מאשר הפנימית ואנו לא מכירים היטב את הגיבור שלנו, לא נהנים מהכתיבה או מכירים את הסגנון המיוחד רק לנו.
כתיבה חוויתית משמעותה להתחבר לחוויה של הכתיבה עצמה. לשים בצד את כל המניירות, התקיעות, הציפיות מעצמנו והדעות הקדומות לגבי כתיבה או מה הקהל רוצה. להתחבר לעצמנו ולסיפור שרוצה לצאת מעמקי הלב. לקול המשוגע, המצחיק, הכואב, החכם והילדותי שיש לו רעיונות מדהימים לספר.
כתיבה חוויתית משמעותה להבין שגם החוויה הרגשית של הקורא חשובה, ואם נדע כיצד להפעיל אותה, הוא יתאהב במה שיצרנו.
מי הדמות שלנו? מהם רצונותיה ותחושותיה? מה המסע שהיא צריכה לעבור ומה אנו רוצים להגיד לעולם? כך הסיפור שניצור יהיה חזק ויגיע ללב הקורא.
כתיבה טובה תעורר את הרגשות העמוקים ביותר בלב הקורא. היא תיתן לו נקודת מבט מיוחדת, ותוביל את מוחו לכיווני מחשבה חדשים. והיא מרגשת ומפתחת גם אותנו, הכותבים, לתחושות וגילויים חדשים במוחנו.