כתיבה רגשית – לגלות עולם שלם בתוככם
מה אם אגיד לכם שבכל אחד מאיתנו
גם במי "שלא יודע לכתוב"
יש מאגר מדהים של רעיונות, רגשות, זיכרונות, מקוריות, דימיון ומחשבות מבריקות?
כתיבה רגשית מסירה את המחסומים שמונעים מאיתנו להביט פנימה ולראות אותם. המחסומים שמפריעים לנו לכתוב. שעוצרים אותנו מלהתחיל סיפור.
בכתיבה רגשית אנו יוצאים למסע מופלא לתוכנו. דרך מרחב מכיל נעים ומחבק, תרגילי כתיבה-תרפיה, ניתוח עצמי, עידוד הקול הפנימי והצתת הדימיון, נעבור למצב תודעתי אחר:
מהקול העורך, שהוא הקול המבקר, החוסם, החיצוני –
אל הקול הכותב, הפנימי, האמיתי שלנו.
הפעם במקום לבקר את עצמנו, ללמוד חוקים נוקשים לניסוח מופתי ולהתאים את עצמנו לציפיות של הקוראים, נגלה את האפקט המרפא של הכתיבה.
ונגלה את הסיפור של עצמנו.
מה מטרת כתיבה רגשית?
1. כתיבה לעצמנו – איך משתיקים את הביקורת העצמית ונותנים ליד לרוץ על הנייר. מה ההבדל בין "הקול העורך" ל"קול הכותב" ומדוע כה חשוב להשקיט את העורך. מתי יכולת ניסוח מופלאה היא לרועץ במקום להשתחררות. איך כותבים "נקי". איך משתמשים בכתיבה כדי להשמיע קול פנימי. איך כותבים תת מודע. שימוש בזיכרון מול הווה. שימוש בתמונות ובכתיבה ללא תכנון. כתיבה לעצמנו הילדים, כתיבה לעצמנו המבוגרים. דיאלוג בין דמויות שהן חלקים מתוכנו. מכתבים לאדם שאיננו מסוגלים לדבר אליו. כתיבה מנקודת מבט מנוגדת לשלנו. כתיבה על פי רגש. על פי חוויה. על פי צילום. ועוד, ועוד.
2. כתיבת אילתור – היכולת להמציא ולאלתר בלי לפחד. דימיון מודרך, כתיבה אינטואיטיבית, כתיבה לפי אסוציאציות, לפי מילים, לפי רעיונות. כתיבת סיפור בחלקים שנבחרו ע"י אנשים אחרים. סיפור בהמשכים בהשתתפות מספר כותבים. סיפור בכתב על פי הצגה. עיבוד סרט לפרוזה ולהפך. כתיבת כתבה על נושא דימיוני. ראיון עם יצור או אדם שנוא. שינוי המציאות על ידנו דרך הכתיבה. ועוד.
[contact-form][contact-field label="שם" type="name" required="1" /][contact-field label="כתובת אימייל" type="email" required="1" /][contact-field label="למי מיועדת הסדנה?" type="textarea" required="1" /][contact-field label="באיזו סדנה אתם מעוניינים?" type="radio" options="סדנה קבוצתית שתתקיים במקום שאארגן,סדנה אישית בבית הסופרת" /][/contact-form]
האם סדנת כתיבה רגשית מתאימה גם לילדים ונוער?
בהחלט!
איך מתמודדים עם כל הרגשות האלה? למה אימא ואבא לא מבינים אותי? למה יש ילדות בכיתה ש"רעות" אליי? מה חושב לעצמו הילד ה"בריון" שמפחיד את כולם?…
מה לו הייתם צריכים לכתוב בעצמכם את סיפורו של הילד ה"בריון" הזה, או להמציא את יומנה האישי של מלכת הכיתה? מה אם בגיל ההתבגרות תקבלו כלים לבטא בכתיבה, בסיפור, את הדברים הכי מבלבלים או מרגשים או מכאיבים או מוזרים שאתם חושבים ומרגישים? באמצעות הכתיבה והדימיון תוכלו לחבר מחדש מצבים חברתיים, לברוא סיפור משלכם, להחליט בעצמכם מה יקרה לדמויות שסובבות אתכם, לנסות להבין את הראש שלהן, וליצור עולם שלם מופלא חדש – שבו קורים אך ורק הדברים שאתם רוצים שיקרו.
***********************
תגובות ממשתתפי הסדנה:
"תקשיבי, זה היה מדהים, נגע בי בנקודות שלא חשבתי בכלל… וזה העניין, לא חשבתי… פשוט כתבתי…."
"זה פותח אותך ברמות אחרות. אני לא העזתי להקריא מול כולם את מה שכתבתי. אבל לקחתי את זה אחר כך הביתה ושמרתי את זה עמוק בארון"
"התרגיל העלה בי דברים שניסיתי לשכוח ועכשיו הבנתי שהם לא פתורים אצלי כנראה. אני אחזור עליו שוב בבית כשאהיה לבד"
"תמיד אהבתי לכתוב אבל אני נתקע בכל פעם כי אני פרפקציוניסט… קיבלתי כאן כלים פשוט לשכוח את הציפיות החיצוניות ולעוף עם השפה האישית שלי."
"אלה תרגילים שכל אחד צריך לאמץ, עם עצמו, מדי פעם. לא רק מי שאוהב לכתוב, אלא כל מי שרוצה להכיר את עצמו יותר."
.
נסו מפגש אחד, אישי, ותגלו.
[contact-form][contact-field label="שם" type="name" required="1" /][contact-field label="כתובת אימייל" type="email" required="1" /][contact-field label="למי מיועדת הסדנה?" type="textarea" required="1" /][contact-field label="באיזו סדנה אתם מעוניינים?" type="radio" options="סדנה קבוצתית שתתקיים במקום שאארגן,סדנה אישית בבית הסופרת" /][/contact-form]